Легендата на Ливърпул Стивън Джерард обяви края на своята професионална кариера. 36-годишният Джерард спира с футбола като един от най-великите играчи в историята на "червените" и един от най-талантливите английски футболисти в последните 20 години.

Полузащитникът е човекът с най-много мачове като капитан за мърсисайдци, като изигра общо 710 двубоя за родния си клуб и му помогна да спечели Шампионската лига през 2005 година, ФА Къп на два пъти - 2001 и 2006, Купата на лигата три пъти и Купата на УЕФА. На международната сцена Джерард изигра 114 мача за Англия, нареждайки се на 4-то място във вечната ранглиста. Джерард обаче така и не успя да стане шампион на Англия през своите 14 години на "Анфийлд".

"Имах изключителна кариера и съм благодарен за всеки един момент от периодите ми в Ливърпул, Англия и Ел Ей Галакси. Като тийнейджър изпълних детската си мечта да облека легендарния червен екип на Ливърпул. Чувствам се късметлия, че изпитах толкова много прекрасни неща през кариерата си и се радвам, че помогнах на Ливърпул да спечели големи трофеи, като най-ценен бе този от Истанбул", сподели Джерард, който изкара последната година в американския Ел Ей Галакси.

"Вълнувам се за бъдещето си и мисля, че мога да дам още много на футбола, независимо в каква роля. За момента обмислям няколко различни опции и съвсем скоро ще обявя следващата стъпка в кариерата си", допълни той.