Парите на Милан от Лига Европа ще бъдат удържани от УЕФА като наказание за нарушаването на финансовия феърплей от страна на клуба, съобщи президентът на ,,росонерите“ Паоло Скарони. Първоначално седемкратните европейски клубни шампиони получиха забрана за участие в Европа, преди решението да бъде преразгледано от Спортния арбитражен съд. От клуба все още търсят споразумение с УЕФА, но най-вероятно ще бъдат глобени.

,,Очакваме окончателното решение на УЕФА“, започна Скарони на среща на собствениците. ,,УЕФА има правото и ще наложи наказание на клуба да не получава пари от Лига Европа. Съдиите временно са запорирали финансовите приходи от надпреварата. Не мога да кажа с точност колко пари са удържани, но става въпрос за около 2.5 млн. евро“.

Президентът на ,,росонерите“ добави, че клубът е готов да се справи с наказанието на УЕФА. ,,Заделили сме 18 млн. евро, като УЕФА е един от рисковете. Както вече знаете, нашето отстраняване от Европа бе отложено, но случаят все още не е официално приключен. Казусът е отново пратен в съда, който трябва да наложи окончателно наказание. Решението трябва да бъде взето до края на годината. Едва ли ще спечелим обжалването, тъй като веднъж съдът вече ни призна за виновни“, сподели Скарони.

Милан се изправя тази вечер на ,,Сан Сиро“ срещу тима на Бетис в среща от груповата фаза на Лига Европа. /БГНЕС