Треньорът на Милан Дженаро Гатузо в скоро време може да загуби работата си заради слабите резултати на тима през новия сезон, а ръководството на "росонерите" вече набеляза негов заместник и това e Роберто Донадони, съобщи "Gazzetta dello Sport".

Босовете на Милан са недоволни от положението на тима, който в първенството в осем мача спечели 12 точки и е 12-и в класирането. 

Възпитаниците на Гатузо в последния кръг загубиха минимално от Интер, но бяха надиграни от играчите на градския конкурент и можеше да загубят и с по-голям резултат. Въпреки това, в Милан са готови да дадат последен шанс на Гатузо и ще го оставят на поста още няколко седмици. 

Ако резултатите не се подобрят, неговото място може да заеме Донадони, който за последно води Болоня. 

Антонио Конте не е сред разглежданите кандидати, тъй като финансовите му претенции не отговарят на възможностите на Милан, който наскоро бе наказан от УЕФА за нарушаване на финансовия феърплей. 

 Спортният директор Леонардо настоява Гатузо да бъде сменен от опитен специалист, като Донадони е фаворит. За последно Роберто Донадони бе начело на Болоня, но от лятото е без работа. Донадони е бивш играч на Милан, част от славния тим на "росонерите" от края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век.