Наставникът на Милан Дженаро Гатузо защити вратаря на тима Джанлуиджи Донарума, споделяйки, че всеки, който игра футбол е способен да направи грешка.

Стражът на „росонерите” е раздиран от критики, след като получи попадение в последните минути в дербито срещу Интер. Голът на Мауро Икарди направи разликата, за да може Интер да надделее с 1:0. Матиас Весино центрира отдясно, а Донарума излезе неразчетено, за да може аржентинският нападател да отбележи в опразнената врата с глава.

„Грешки се случват непрестанно, а при нас не ги прави само Донарума. Трябва да работим още по-здраво, за да се подобрим. Тук съм от почти една година и сме загубили шест пъти. Смятам, че всички поражения дойдоха, след като аз взех грешни решения и нося вината, нека оставим футболистите настрана”, сподели Гатузо на пресконференция пред мача с Бетис.

„Аз съм отговорен и приемам критиките. Трябва да минимизираме грешките. Ако някой ме критикува, няма да ми промени живота. Млад треньор съм, като ми предстоят възходи и падение, така че продължавам да работя. За хората, които твърдят, че Донарума трябва да е резерва, по-добре да гледат другаде. Той е млад вратар, но колкото и да е млад, то е толкова качествен. Аз правя изборът в отбора, а напътствията от феновете не ме интересуват. Изпитвам уважение към тях, но аз съм човекът, който взима решенията. Той изкара тежка седмица, след като и баба му почина. Нямах възможност да говоря с него, но той продължава да работи все така професионално”, продължи наставникът на Милан.

“Няма да влизам в полемика с феновете, както и с хората, които говорят за футбол по пъбовете. Можем да сме по-добри и го знаем, искам да играем и по-уверено, когато не владеем топката.  Никой не може да твърди, че сме играли за равен в дербито с Интер. Когато играе за 0:0, то ти излизаш в схема 4-5-1 и паркираш автобуса. Видяхте ли линии с пет човека в мача от наша страна? Откъде накъде твърдите, че сме играли за равен?”, продължи Рино Гатузо.