ФК Копенхаген постигна важна победа над ЦСКА в първия мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа с 2:1 в София. И макар да предстои реванш в Дания в четвъртък, изглежда наставникът Стале Солбакен погледжа с едно око и към плейофа. 

Победителят от мача между българите и датчаните ще срещне италианския Аталанта в битка за груповата фаза на турнира. А според Солбакен, това е несправедливо за тим като неговия, който е редовен участник в груповата фаза на европейските турнири. 

"Ние играем в групите на евротурнирите в 11 от последните 12 сезона, затова не е честно да получим съперник като Аталанта в плейофите. А някои отбори, които нямат толкова редовно присъствие в Европа, се падат срещу отбори, които ще победят поне седем пъти от 10 срещи с тях."

"Ние трябва да изкачим планина, за да стигнем до групите на Лига Европа. Но трябва всички да знаят, че ние сме най-трудният за елиминиране датски клуб. Предпочитам да бях загубил две точки сега в Суперлигата на Дания, вместо да ми се падне такъв жребий за групите", сподели Солбакен.