ФК Копенхаген продължава да демонстрира силна форма в началото на сезона. Датският тим, който е съперник на ЦСКА в Лига Европа, постигна престижна победа във вътрешния шампионат преди реванша с "червените". 

Момчетата на Столе Солбакен надделяха с 3:1 над лидера Брьондби в дербито на 5-ия кръг на шампионата и на свой рд окупираха първата позиция в подреждането с 12 точки. Те я делят с Олборг, който има същия актив, но по-лоша голова разлика. 

Роберт Сков откри за ФК Копенхаген в 35-та минута, като този гол се оказа единствен преди почивката. Анте Ерцег, който миналата година игра за Хайдук срещу Левски в Лига Европа, изравни за Брьондби в 54-та минута. Но след това на терена имаше само един отбор. 

Натискът на ФК Копенхаген даде резултат в последния четвърт час на двубоя. В 77-та минута Николай Томсен отново даде преднина на тима си, а Виктор Фишер, който асистира за неговия гол, оформи крайния резултат четири минути по-късно и сложи точка на спора. 

Солбакен направи ротация в този мач, което подсказва, че никак не е подценил реванша в четвъртък, въпреки че отборът му постигна добра преднина от първия мач в София.