Старши треньорът на Копенхаген Стале Солбакен сподели, че очаква тежка битка в третия квалификационен кръг от Лига Европа с тима на ЦСКА. Норвежкият специалист отличи атакуващите футболисти на „армейците”, като потвърди, че ще е нужно отбраната на Копенхаген да е много внимателна.

„ЦСКА има силно изразен атакуващ тим с много добри играчи. Офанзивните състезатели са атрактивни и може да ни създадат неприятности. Опонентът ще бъде тежък. Жоржиньо е силен дрибльор, като мога да отлича и здравия № 9(бел.ред – Мауридес).Крилото Десподов е много остър футболист и тримата в комплект са много силни”, продължи норвежкият наставник.

Стале Солбакен сподели, че очаква постройката на ЦСКА за срещата да бъде 4-2-3-1, но довери, че отборът на Копенхаген не е в оптимално физическо състояние. „Имаме някои контузени състезатели, а някои от футболистите се присъединиха късно към нашия състав. Мисля, че сме по-силни от предния кръг в Лига Европа”.

Стале Солбакен бе начело на датския гранд и преди две години и половина, когато столичният тим се срещна с български Лудогорец, след което го отстрани в Лига Европа.

„Ние сме много различен отбор, а ЦСКА също е много по-различен отбор от Лудогорец. Срещата с тях бе много отдавна, така че сега няма нищо общо. И двата отбора искаме да се класираме напред, а шансовете са изрвнени. Не мога да кажа кой е фаворит. Ще мога да го направя утре след края на срещата, като видя крайния резултат”, продължи гологлавият наставник на Копенхаген.

„Изпитваме уважение към ЦСКА и ще бъдем внимателни във всеки един момент. За всеки двубой се правят промени и тук няма да бъде по различно. Гледам първо към мача с българския тим, а после ще мисля за дербито с Брьондби през уикеда. Няма приоритетен мач за нас от двата. Надявам се да има повече хора на стадиона. Това ще е добре за атмосферата на мача. Не виждам как „деветката” на ЦСКА ще остане и догодина в отбора. Смятам, че няма да бъде част от ЦСКА. Правилата на футбола налагат да се правят изходящи трансфери”, завърши Стале Солбакен.