Наставникът на ЦСКА - Стамен Белчев, говори на официална пресконференция преди двубоя с БАТЕ Борисов. "Червените" се изправят срещу беларуския тим в мач от втори квалификационен кръг на Лига Европа. 


Срещата е утре, от 20:00 часа, и можете да я гледате пряко по DIEMA SPORT, както и да я следите с Gong.bg.


"Най-важното за БАТЕ Борисов е, че е организиран клуб. Това е един добре играещ отбор, който във всеки момент от играта знае какво преследва. Най-важното, за да ги елиминираме, са дисциплината и колективът, които трябва да покажем по време на целия мач", заяви Белчев. 

"БАТЕ Борисов не е прекъсвал първенството. При тях е 23 кръг, а това донякъде им дава предимство. Футболистите играят дълго време заедно, имат добър синхрон. Но когато си в турнирите и всичко се решава в един мач, нямаме извинение за това нещо." 

Антон Узунов
32 снимки

Вчера стана ясно, че беларуският тим ще излезе без две от звездите си - Станислав Драгун и Игор Стасевич, които са заразени с коронавирус и няма да пътуват с тима. 

"Отборът им не зависи от един или двама футболисти. Ако ние се заблудим, че ще ни бъде лесен мачът срещу отбор, който в последните 10 години влиза и излиза от групите на европейските турнири, това ще бъде жалко за нас. При мен няма как да се случи това нещо. Ще се опитам да го предам и на футболистите." 

"Няма от какво да се притесняваме. Както имат добри неща, така имат и слаби места, които сме разузнали. Най-важното е как ще изглеждаме, надявам се заплануваният начин на игра да се случи." 

"Ако имаше публика, щеше да е страхотно за нас. Нашите фенове винаги са зад гърба ни, 12-ият играч, но в един мач и без фенове, нямаме предимство", допълни специалистът. 

"Едно от силните оръжия на БАТЕ Борисов са статичните положения. Неслучайно в последния мач от 5 вкарани гола 4 са от статични положения, но мисля, че сме ги разузнали добре в тази насока. Сигурен съм, че играчите ще се справят с опазването на противника. Трябва да бъдем спокойни и уверени и да не допуснем гол от статично положение."

Наставникът призна, че контузията на Иван Турицов е по-сериозна от очакваното и младокът ще отсъства за двубоя на "Българска армия". 

"Освен Ахмедов и Занев, състоянието на Иван Турицов не дава възможност да го ползваме изобщо, той няма да бъде в групата. Тиаго не е възстановен на 100% от контузията, която имаше. Има време, утре ще му направим тест преди самия мач и в последния момент ще преценим за него." 

"В един мач всичко се случва, шансовете ни са 50/50. Просто отборът трябва да влезе психически подготвен и да спазваме нужната дисциплина по време на мача, за да извлечем максимума", призна Белчев. 

"Ние никога не чакаме на късмета, работим за него. Голът на Черно море не беше ли късмет за тях? Как се вкарва такъв гол? Не се оплакваме от късмета, естествено, но зад това нещо стои страшно много работа. Ние винаги искаме да решаваме нещата в мачовете много по-рано, това невинаги се случва, но пък затова има 90 минути. Много от мачовете се решават в последните минути - там, където настъпва умората и се правят грешки. Ние се възползваме от това, което е добре."

Антон Узунов
84 снимки

"Трябва да бъдем много по-различен отбор от този в първия кръг. Отборът на БАТЕ е много по-високо ниво от Сиренс, без да ги подценявам, разбира се." 

"Ние нямаме право да се оправдаваме за програмата. Затова имаме 20 човек, всеки трябва да е готов да помага на отбора. Не трябва да се оправдаваме с програмата. Трябва да сме готови във всеки един мач." 

"Асен Дончев ще отсъства 7-8 месеца от терена. Той е едно момче, което ако беше здраво, при всички положения щеше да получи шанс за изява. За съжаление, така се получиха нещата. Нека не бързаме с новите футболисти, работим, иска ми се да имаме алтернатива. Гълъбов не е типичен десен защитник, но ще трябва да се справи. До момента съм доволен от него", добави Белчев.

"Убеждаваме футболистите, че във всеки мач, в който не влезем на 100% в настройката си, няма как да се случат нещата. Ние го изпитахме с доста мачове. Тръгваме да се пренастройваме на друга вълна и става много трудно. Всеки футболист трябва да е готов за това, работим в тази насока." 

"Всеки ден разговарям с футболистите. Където е нужно, поощряваме, даваме кураж, дърпаме уши и гледаме да ги сваляме на земята. Трябва всички да се справим много по-добре." 

"В мача с Черно море бяхме ощетени, въпреки че не искам да говоря за съдиите. Това не трябва да бъде стимул и мотивация за футболистите. Самият факт, че си футболист на ЦСКА, е най-голямата мотивация. Да радваш феновете, които имат високи очаквания, трябва да ти изгражда манталитет на победител, за да се случат нещата." 

Специалистът призна, че отборът е подготвен, ако се стигне до дузпи.

"Мислим за дузпи и при всички случаи ще бъдем подготвени за това. Имаме хората, които ще изпълняват дузпите. Ако се стигне дотам, ще преценим и ще ги видите."


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.