Двама от водещите футболисти на БАТЕ отпаднаха за мача срещу ЦСКА, след като се потвърди, че са заразени с коронавирус. Това са Станислав Драгун и Игор Стасевич. Срещата между двата тима е в четвъртък на "Българска армия".

Ето какво пишат в Беларус:

"БАТЕ ще започне сезона си в Лига Европа в четвъртък. Отборът ще се опита да отстрани ЦСКА в София. Това ще бъде изключително трудно. Не само заради силата на противника. Лидерите на тима Станислав Драгун и Игор Стасевич няма да помогнат на "жълто-сините". След като се завърнаха от лагера на националния отбор, полузащитниците преминаха тестове за коронавирус. Те са положителни. Двамата са изолирани. Те няма да летят за България", стана ясно преди минути.

Фенове на тима и местни журналисти се чудят кои ще са заместниците на двамата основни футболисти на БАТЕ.

Драгун и Стасевич са били здрави, преди да отидат в националния отбор за Лигата на нациите.

"В БАТЕ редовно проверяват своите играчи за COVID-19. БАТЕ изпрати абсолютно здрави играчи в националния отбор на Беларус. Там те бяха тествани съгласно препоръките и правилата на УЕФА - преди мачовете с Албания и Казахстан. И двата теста за Драгун и Стасевич (както и на целия отбор) бяха отрицателни. Треньорският щаб не се притесняваше за тях. Полузащитниците изиграха и двата мача от Лигата на нациите", отбелязват още медиите н Беларус.