Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо смята, че неговият отбор щеше да завърши в топ 4 на Висшата лига без проблеми, ако сезонът беше с няколко мача по-дълъг.

"Шпорите" са в добра форма, след като дивизията се възобнови миналия месец, печелейки пет мача, направиха две равенства и загубиха само един от седемте си срещи, за да се изкачат до седмото място в таблицата. Те са пет точки зад четвърто класирания към момента Челси.

Моуриньо вярва, че инерцията на тима му щеше да спомогне те да се класират за четворката, ако имаше още мачове.

"Гледам на това с чувството, че трябваше да имаме още няколко мача, които да изиграем, защото отборът е в добър момент, силен е, нямаме контузии. И усещането ми е, че в нормални условия щяхме да се класираме за четворката без проблеми и вероятно нямахме да имаме нужда от два, три мач, за да го направи", смята португалецът.

Моуриньо пое лондончани от Маурисио Почеттино през ноември, като тогава "шпорите" бяха на 14-то място в таблицата след 12 мача през сезона.

Тотнъм се изправя срещу Кристъл Палас в неделя, знаейки, че победата ще бъде достатъчна, за да им осигури място в Лига Европа, ако Уулвс не успее да спечели срещу Челси, който се нуждае от точка, за да си осигури място в Шампионската лига през следващия сезон.

"Начинът, по който започна сезонът, с всички проблеми, които имахме, беше наистина трудно да бъдем по-добри от това, което сме в момента, но можем да погледнев напред и да си извлечем много позитиви за следващия сезон. Когато сме готови, можем да сме много силен отбор. Можем да имаме много, много силна конкурентна база и с нетърпение очакваме следващия сезон", заяви още Моуриньо.