Наставникът на английския Тотнъм Жозе Моуриньо вярва, че клубът ще действа на трансферния прозорец през сезона с ясно усещане, че ще устои на изкушението да се състезава с останалите отбори.

Клубовете от Висшата лига ще могат да започнат да подписват с играчи от 27 юли, но британските медии съобщиха, че Моуриньо ще разполага с ограничени средства за подсилване на състава на "шпорите".

"Ще бъдем много спокойни, организирани, премерени и ще мислим за всичко. Стъпка по стъпка ще завършим с по-добър, по-балансиран състав и запазването на страхотните играчи, които имаме, е много важно нещо. Но ние не можем да реагираме на това, което нашите опоненти могат да направят, и това, което не можем да направим. Нямаме никакви съмнения за това, от което се нуждаем", заяви португалецът.

Победа срещу Кристъл Палас във финалната среща за сезона в неделя може да не е достатъчна за място в квалификациите в Лига Европа. За да се случи това, те трябва да се надяват на грешна стъпка от Уулвс срещу Челси.

Другата опция отново е свързана с хората на Франк Лампард, които трябва да победят Арсенал във финала на ФА Къп на 1 август.

"Имаме няколко възможности да играем в Европа през следващия сезон, но това е в ръцете на другите. Единственото, което можем да направим, е да победим Палас и да добавим още три точки към актива си", каза още Моуриньо.