Старши треньорът на Милан Винченцо Монтела призна, че тимът му се намира в труден период. Наставникът на „росонерите” допълни, че ръководството му гласува пълно доверие, въпреки появилите се слухове, че от клуба са му поставили ултиматум да спечели следващите две дербита срещу Интер и Рома.

В Италия наредиха четирима на мястото на Монтела

„Феновете ми гласуват единствено доверие. Може би има доза разочарование, но начинът на мислене се гради с времето и често минава през известни премеждия”, каза Монтела.

„Опитвам се да гледам зад цифрите. Първите ни мачове през сеозна бяха в Лига Европа, но определено показахме, че натоварването ни е дошло в повече в мача срещу Сампдория (0:2). Колко от играчите са свикнали да играят на всеки три дни? За това се изисква добра подготовка и изграден навик, а ние не разполагаме с много играчи”, допълни Монтела.

От "Осанна!" до "Разпни го!" за Винченцо Монтела

„Трябва да вложа повече енергия, за да мога да подготвя по-добре играчите. Що се отнася до Риека, това е един много практичен и добре подготвен отбор, така че трябва да бъдем по-компактни срещу тях.

Уволнение в треньорския щаб на Милан

„Мирабели и Фасоне ме подкрепят. Клубът остава много силен. В момента сме в тежък период, но аз съм в състояние да се възстановя от това. Случващото се е част от нашето израстване като клуб. Мислех много за това, но аз ръководя един славен тим и имам достатъчно сили, за да го водя добре”, завърши Монтела.

Милан приема Риека в мач от груповата фаза на Лига Европа в четвъртък от 22:05 часа.