Положението около настоящия старши треньор на Милан Винченцо Монтела става все по-напечено.От ръководството напоследък не са доволни от работата на 43-годишния специалист, като дори му е поставен ултиматум да спечели следващите две дербита срещу Интер и Рома. В противен случай е възможно наставникът на „росонерите” бързо-бързо да изхвърчи от „Сан Сиро” и още от откомври Милан да е с нов треньор.

От "Осанна!" до "Разпни го!" за Винченцо Монтела

Италианските медии разкриха имената на четирима от потенциалните наследници на Монтела, които биха могли да поемат поста му. Според “La Gazetta dello Sport” става въпрос за Валтер Мадзари, Пауло Соуса, Луис Енрике или Дженаро Гатузо.

Монтела с тежки думи към своя Милан след крушението

За последно Мадзари бе начело на Уотфорд, а преди това ръководеше Интер. Соуса води Фиорентина през миналия сезон. От друга страна бившият наставник на Барселона Луис Енрике обяви в края на миналата кампания, че иска малко почивка от футбола, но в Италия не се изключва възможността именно той да поеме тима на „росонерите”. Гатузо пък към момента е треньор на отбора до 19-години на Милан.

Бъдещето на Монтела в Милан не се дискутира

Милан се намира на 6-ото място в класирането с актив от 12 точки. „Росонерите” загубиха с 2:0 гостуването си на Сампдория в мача от 6-ия кръг на Серия А. В следващия си Милан ще се изправи срещу Риека в мач от груповата фаза на Лига Европа на 28 септември от 22:05 часа.