Постът на Винченцо Монтела като треньор на Милан е под сериозна заплаха, написаха част от водещите италиански медии. Вече се появиха спекулации, че „росонерите” обмислят дали да не заменят специалиста с някого измежду Карло Анчелоти и Антонио Конте.

Монтела с тежки думи към своя Милан след крушението

През уикенда Милан отстъпи изненадващо с 0:2 от Сампдория, като предложи доста бледа продукция. Предвид огромните харчове за нови играчи през лятото, този резултат значително повиши напрежението върху Монтела.

Само десетина дни по-рано един от шефовете изключи незабавна треньорска промяна (след 0:4 от Лацио). На този етап изглежда малко вероятно Монтела да бъде освободен преди края на сезона, но дългосрочното му бъдеще не е никак сигурно.

Бъдещето на Монтела в Милан не се дискутира

Предвид факта, че през лятото на 2018 година и Анчелоти, и Конте биха били свободни съгласно настоящите си контракти, това променя значително ситуацията. Още повече, че двамата и преди са били търсени от „росонерите”.

Легендата Саки: Байерн май трябва да смени Анчелоти

Наскоро Конте призна, че му липсва живота в Италия и че един ден ще се върне в Серия А. При Анчелоти ситуацията е малко по-различна, като някои колебливи резултати на Байерн Мюнхен пробудиха слухове за уволнение.  В същото време се появиха информации, че той има принципна договорка да поеме китайски тим от зимата.