Олимпик Марсилия се наложи с 2:1 над португалския Витория Гимараеш в мач от груповата фаза на Лига Европа. Гостите поведоха в резултата в 17-ата минута с гол на Рафаел Мартинс. В 28-ата Лукас Окампос изравни, а в 76-ата Максим Лопес реализира пълен обрат в срещата.

Първата част започна с натиск на гостите. В 15-ата минута Жубал успя да засече с глава центрирана топка от пряк свободен удар. Изпълнението му обаче бе твърде неточно.

Натискът на португалците обаче продължи и в 17-ата минута Рафаел Мартинс достигна до брилянтно центриране в наказателното поле и стреля  с глава в левия ъгъл, не оставяйки никакъв шанс на вратаря на домакините Стин Манданда.

Футболистите на Марсилия обаче се активизириха и в 28-ата минута стигнаха до изравнителното попадение в срещата. Лукас Окампос бе изведен в наказателното поле с превъзходен прехвърлящ пас на Морган Сансон, след което с брилянтен удар прониза мрежата на Мигел Силва.

В 61-ата Морган Сансон достигна до точно подаване в наказателното поле и изстреля куршум, който разтресе напречната греда.

Марсилци достигнаха до пълен обрат в срещата в 76-ата минута. Окампос намери отлично  Максим Лопес в наказателното поле, който овладя топката и я изстреля право във вратата на гостите, правейки резултата 2:1.

В 80-ата Валере Жермен  достигна до точен пас на границата на пеналтерията и нанесе силен удар, но Силва внимаваше. 

Така марсилци добавиха нови три точки към актива си и към момента има 6. Те остават само на точка от водача в класирането РБ Залцбург, който победи Коняспор с 2:0 като гост. Аутсайдерът Витория Гимараеш пък е последен в група "I" само с 1.