Невероятен голов спектактъл си спретнаха Страсбург и Олимпик Марсилия в мача от 9-ия кръг на Лига 1. Двата тима завършиха при резултат 3:3, като домакините обаче така и така не успяха да сложат край на негативната си серия от шест мача без победа в първенството, а марсилци пропуснаха да измъкнат победата от за първи път от четири мача насам.

Южняците рано-рано поведоха в резултата с гол на Димитри Пайе в 6-ата минута. Жан-Оде Аулу изравни в 32-ата, но в 48-ата гостите отново поведоха след автогол на Бакари Коне. Все пак Коне изкупи вината си след нелепото попадение в собствената си врата, изравнявайки за 2:2 в 60-ата минута на срещата. В 75-ата Лиенар осъществи пълен обрат за Страсбург в двубоя, но минути преди края на редовното време Константинос Митроглу върна попадението, оформяйки за крайното 2:2.

След спечелената точка марсилци се изкачиха на 4-ото място във временното класиране с актив от 17 точки. Намиращият се на дъното в подреждането Страсбург пък мръдна с една позиция нагоре и вече е на 18-ото място с 6 точки.

Марсилци откриха резултата още в 6-ата минута на срещата. Константинос Митроглу пусна наляво към Джордан Амави, който отлично върна назад в наказателното поле към Димитри Пайе. От около 10-ина метра 30-годишният Пайе нямаше как да сбърка и разстреля вратата на Бингуру Камара.

Страсбург успя да  изравни на гостите в  32-ата минута на срещата. Жан-Оде Аулу атакува отбита топка и разстреля вратата на Стин Манданда от границата на наказателното поле. При удара топката рикошира в краката на двама от футболистите на Марсилия - Хироки Сакай и Адил Рами и остави безпомощен стража на марсилците.

Опитите на Марсилия да стигне до победата обаче не стихнаха и в 48-ата минута тимът отново поведе в резултата. Морган Сансон изпрати мощна тупалка към вратата на Бангуру Камара. Топката рикошира във футболиста на домакините Бакари Коне, който опита да опази Димитри Пайе и да изчисти с глава, но вместо това изпрати топката право в собствената си мрежа.

Случилото се не повлия на Страсбург, който не желаеше да развее белия флаг. Бакари Коне дори успя да се реваншира на съотборниците си, след като в 60-ата минута Лиенар изпрати топката великолепно в наказателното поле, където останалия непокрит централен защитник я засече с глава, разписвайки се за 2:2.

Домакините дори осъществиха пълен обрат в срещата, след като в 75-ата минута отново Лиенар изпрати много прецизен шут от дистанция, който навести мрежата на останалия напълно безпомощен Стин Манданда.

Само минута преди края на редовното време обаче марсилците възстановиха равенството, измъквайки точка при гостуването си на елзасците.  Първо Джордан Амави отдалеч опита да нанесе изравнителния куршум във вратата на Бинугуру Камара. Стражът на домакините обаче се справи и изби, но топката попадна право на крака на Константинос Митроглу, който нямаше как да сбърка на празна врата.