Английският Евертън, който направи селекция за стотици милиони и се надяваше с нея да пробие в Лига Европа, е на крачка от срамно отпадане още в групите. Отборът на Роналд Куман се издъни и в домакинството си на Лион, за да се прости на практика с шансовете за класиране. 

"Карамелите" паднаха у дома с 1:2 от нахъсания френски съперник и вече само чудо може да ги включи в борбата поне за второто място. А столът на легендата на Барса се разклати още по-сериозно. 

Битката на "Гудисън парк" започна кошмарно за домакините. Още в 5-та минута неориентираният Мейсън Холгейт направи дузпа срещу бразилеца Фернандо Маркал, а от 11-те метра Набил Фекир откри резултата. 

До почивката имаше няколко шанса за Евертън, но Дейви Клаасен и Кевин Миралас пропиляха възможностите за изравняване. След подновяването на играта отново "карамелит" имаха своите шансове, но пак без успех. 

Така беше до 69-та минута, когато най-после изравниха. Тогава Гилфи Сигурдсон центрира страхотно от пряк свободен удар, а Ашли Уилямс с глава прониза мрежата за 1:1, като вратарят дори не помръдна. 

Но радостта на англичаните беше кратка. Максуел Корне проби до аутлинията в 75-та минута, пусна към Бертран Траоре във вратарското поле и той стреля с петичка. Топката мина между краката и на защитник, и на вратаря, за да се оплете в мрежата - 2:1 за Лион, което се оказа и крайния резултат. 

След този развой Евертън остана на дъното със само една точка, а Лион е втори с пет. Лидер е италианският Аталанта със 7, след като победи с 3:1 кипърския Аполон Лимасол. 

Италианците откриха чрез Йосип Иличич в 12-та минута, но Андре Шембри изравни в 59-та минута. Андреа Петаня даде отново аванс на "бергамаските" в 64-та минута, а Ремо Фрьолер оформи крайното 3:1 само две минути след това.