Отборът на Зенит върви уверено към шестнайсетина финалите на турнира Лига Европа след като записа пета поредна победа в група D. Зенит надви като домакин Макаби Тел Авив с 2:0 и вече има пълен актив от 15 точки начело във временното класиране.

Израелският състав пък остана с 4 точки, натрупани в двата си предишни мача, след двете загуби на старта на груповата фаза. Макаби продължава битката за втората позиция в групата, но с 4 точки е и Дъндолк, който по-късно играе с АЗ Алкмаар в мач от 5-я кръг. Холандците са с 2 точки, спечелени от 4 изиграни двубоя.

Домакините дръпнаха с 1:0 в края на първото полувреме. В 44-ата минутта Роберт Мак пусна отличен пас към Александър Кокорин и 25-годишният нападател не стреши от близко разстояние, правейки резултата 1:0 за Зенит.

В средата на първата част Макаби успя да вкара топката във вратата на руския гранд, но попадението на Тал Бен Хаим II не бе признато заради засада. Малко по-късно Кокорин пропусна възможност за Зенит, изпращайки лош при от добра позиция и топката бе овладяна от защитата на Макаби Тел Авив.

След почивката футболистите на Зенит реализираха още едно попадение, което подпечатаха поредния успех.

Макаби пробва няколко атаки, но в 71-ата Еял Голаса не успя да отправи добър удар, а десет минути по-късно Еден Бен Басат пробва центриране, с което на намери свободен съотборник в добра позиция, но защитата на Зенит се намеси навреме.

Вторият гол за руския тим падна в първата минута на добавеното време. Александър Кержаков бе точен за 2:0 в 91-ата от пряк свободен удар и оформи крайния резултат за успеха на Зенит.