Отборите на Зенит и Макаби Тел Авив записаха победи с по 2:1 като гости в двубоите си от третия кръг на група D в турнира Лига Европа. Зенит се справи с Дъндолк, а Макаби Тел Авив измъкна успеха от АЗ Алкмаар.

Така Зенит държи първото място във временното класиране с 9 точки от три мача, Дъндолк е втори с 4 точки, Макаби Тел Авив излезе на трета позиция с 3 точки, а тимът на АЗ Алкмаар остава последен във временното подреждане с едва 1 точка в актива си.

За състава на Дъндолк поражението бе първо за ирландците, които имаха победа и равен до тук.

Домакините можеха да открият още в 7-ата минута, когато Ронан Фин овладя топката след хубавв пас и стреля, но край лявата греда. Двата тима не успяха да си отбележат до почивката, но в 52-ата Роби Бенсън откри за Дъндолк с чудесен далеч удар за 1:0. Десетина минути по-късно Дейн Мейси стреля с глава, но му липсваше точност.

Гостите от Зенит успяха да осъществят пълен обрат след 70-ата минута. Първо в 71-ата Робърт Мак изравни за 1:1 с точен удар край дясната греда.

Бразилецът Джулиано пък даде преднина за 2:1 на руския отбор в 77-ата минута.

В добавеното време на двубоя Зенит дори пропусна да победи с по-голям резултат, но Маурисио изпусна от дузпата и така крайният резултат остана 2:1 за гостите.

В Холандия АЗ Алкмаар загуби от Макаби Тел Авив с 1:2. Това бе второ поражение за състава в груповата фаза, а израелците взеха глътка въздух след двете си загуби.

Гостите поведоха в 24-ата с гол на Езекиел Скарионе, който преодоля вратаря на АЗ Алкмаар за 1:0 за Макаби Тел Авив.

След почивката домакините първо пропуснаха изгоден шанс в 71-ата минута, когато Леви Гарсия не успя да реализира. Минута по-късно обаче, в 72-ата Роберт Мюхрен направи резултата 1:1 с точен удар с глава, оставяйки вратаря на Макаби Предраг Райкович безпомощен.

АЗ Алкмаар пропусна нова възможност в 77-ата минута в лицето на нигериеца Фред Фрайдей.

Макаби обаче не пропиля шанса си и в 82-ата минута Еял Голаса вкара за 2:1, с което донесе победата за израелския състав в група D на Лига Европа.