Фиорентина победи Словен Либерец с 3:0 в мач от 4-я кръг на груповата фаза на Лига Европа и оглавява временното класиране в група J. Фиорентина е с 10 точки и вече може да отправи поглед към следващата фаза, а Слован Либерец е последен в подреждането с 1 точка.

Втори в тази група е Карабах със 7 точки, а ПАОК е трети с 4 точки в актива си. Двубоят между двата тима в Гърция приключи с успех 1:0 за азербайджанците.

Иначе точни за Фиорентина срещу Слован бяха Йосип Иличич в 30-ата минута от дузпа, Никола Калинич в 43-ата и Себастиан Кристофоро в 73-ата минута.

Още в 15-ата минута Иличич удари греда, а в 22-ата гостите стигнаха до шанс, който Зденек Фолпрехт не успя да оползотвори.

За сметка на това Йосип Иличич бе точен от бялата точка и в 30-ата минута Фиорентина поведе с 1:0. В края на полувремето последва втори гол, като в 43-ата се разписа Никола Калинич, който преодоля защитата на Слован за 2:0.

Третият гол падна през втората част, като негов автор бе Себастиан Кристофоро, който получи отличен пак и със стабилен изстрел прати топката във вратата на гостите от Слован Либерец, оформяйки крайното 3:0.

В другия мач от групата ПАОК допусна поражение от Карабах с 0:1. Попадението бе дело на испанеца Мичел в 69-ата минута.

Мичел овладя чудесно удобен пас към него от Дани Кинтана в наказателното поле и с хубав удар реализира за 1:0 за гостите от Азербайджан.

За ПАОК цял мач игра бившият футболист на Левски Гари Родригес, а съставът от Солун остава с една победа от четирите си мача до момента в групата.