Отборът на Фиорентина постигна едва 4-ата си победа от началото на сезона в Серия А, като успя да вземе минимално 1:0 от гостуването си срещу Болоня. Момчетата на Пауло Соуса имаха подчертано превъзходство в хода на мача от 11-ия кръг, което обаче стигна само за 1 гол. На два пъти играчите на португалския специалист удряха гредите, а мигът който предреши мача дойде в 29-ата минута.

Преди това обаче „виолетовите“ на няколко пъти изправяха привържениците си на нокти. В 7-ата минута Йосип Иличич отправи страхотен шут към вратата на Анджело да Коста, който нямаше какво да стори. Топката обаче срещна левия стълб и се върна в игра.

В 26-ата минута отново Иличич опита да обстрелва целта, този път от пряк свободен удар, и пак намери рамката на вратата. Словенецът стреля чудесно покрай стената, за да види как топката се удря в напречната греда на Болоня.

Все пак три минути по-късно гостите успяха да открият. Никола Калинич получи дълъг извеждащ пас и го овладя, а това го остави очи в очи с вратаря Да Коста. Даниеле Гасталдело го застигна и повали с ръка, а съдията директно изгони бранителя. От бялата точка Калинич беше безпощаден и с мощен шут вкара за 1:0.

Веднага след паузата Фиорентина можеше да удвои. Калинич получи поредната удобна топка и този път засече с глава, ала изстрелът му премина малко над вратата. Три минути преди края Себастиан Кристофоро можеше съвсем да успокои гостите, но и той се провали. Халфът шутира никак нелошо към вратата на Да Коста, който реагира блестящо и изби в корнер.

Победата изкачи Фиорентина поне временно до 6-ото мясо в класирането с 16 точки, на две зад петия Лацио. Болоня със своите 13 пункта заема 15-ата позиция.