Пребоядисаната за този мач в червено „жълта подводница“ от Виляреал торпилира с 3:2 като гост Астана на Мъри Стоилов.

С тази си победа в Казахстан испанският тим си осигури първото място в група А на Лига Европа с 11 точки. Астана остава в борбата за второто място, като ще чака с интерес резултата от късния мач Макаби Тел Авив /с 1 т./ – Славия Прага /с 5 т./.

В последния кръг пък Астана ще гостува на Славия, с този отбор в Казахстан Мъри и ко направиха 1:1.

Испанците започнаха много силно на стадиона в казахстанската столица. Впоследствие целият двубой се оказа много ярък и интересен за гледане.

В 17-ата минута вратарят Ерич, а след това и Логвиненко предотвратиха сигурен гол във вратата на Астана, след като Сансоне ги обстрелва двукратно от упор.

Веднага след това се стигна и до опасна атака за казахстанците, но в решителния момент бе вдигната засада за домакините.

В 20-ата минута Раба имаше нова голова възможност за Виляреал, но отново Ерич се намеси великолепно и спаси.

В 22-ата минута обаче Жуниор Кабананга отправи великолепен удар отдалеч и той намери ъгъла на вратата на испанците и Астана поведе с 1:0.

В 25-ата минута сърбинът Ерич отново имаше решителна намеса и пак спаси вратата на Астана.

В 39-ата минута Твумаси бе напът да порази вратата на Виляреал за втори път, но Мариано Барбоса спаси аткрактивно.

И при следващата атака испанците изравниха. Даниел Раба нахлу отдясно и този път преодоля вратаря на Астана Ерич за 1:1 в 40-ата минута.

И през второто полувреме по-класният на терена бе шестият понастоящем в испанското първенство. „Червената /по изключение/ подводница“ продължи да доминира и в 65-ата минута Седрик Бакамбу заслужено изведе своите напред – 1:2

Веднага след това се наложи отново да се намесва вратарят на Астана Ерич.

В 81-ата минута пак пред Бакамбу се откри поредната голова възможност, но изпусна. Две минути по-късно обаче същият футболист порази Астана и направи резултата 1:3.

В 88-ата минута Твумаси все пак върна един гол на Виляреал и намали резултата на 2:3. Фен изскочи на терена да прегръща голмайстора. Астана натисна много, но победата остана за испанците.