Българският специалист Станимир Стоилов, който за поредна година беше избран за Най-добър треньор в Казахстан, не спести критиките на ръководството на своя тим Астана в навечерието на мача с Виляреал в Лига Европа. Той сподели, че шефовете още не са платили обещаните бонуси на футболистите си. 

Грандиозното награждаване на Мъри и Астана

"Ситуацията още не се е променила, бонусите не са платени. Никой от спонсорите не е обявил каква е ситуацията. Затова не мога да кажа каква е мотивацията на момчетата преди началото на този мач с Виляреал."

Разкриха колко близо до Фенербахче е Мъри Стоилов

"Само се надявам играчите ми да покажат характер, но въпреки това спонсорите трябва да дойдат и да обяснят какво става. Ние може би сме единствените в Казахстан, които са изиграли цяла година без нито един бонус."

Отговорът на Астана: Остава ли Мъри в клуба?

"За да съм честен, не ми харесва тази ситуация, никой не би искал да е на моята позиция. Трябва постоянно да мотивирам играчите. Трябва да ги гледам в очите и да им казвам, че всичко е наред. Никой лидер не иска това. Ситуацията е много сложна, целият ни успех може да бъде затрит за един ден", заяви Мъри в навечерието на мача.