Истинско голово шоу си спретнаха Спортинг Брага и Сион в реванша от 1/16-финалите в турнира Лига Европа. Двата тима направиха 2:2, а с общ резултат 4:3 Брага се класира за осминафиналите в надпреварата.

Първият двубой бе приключил с успех за португалския състав с 2:1, но за едно полувреме Сион поведе с 2:1 в реванша и върна интригата на 100%.

С ранен гол през второто полувреме Брага обаче реши нещата в своя полза и така си осигури място в следващата фаза на Лига Европа.

В самото начало на двубоя домакините организираха нелоша атака, която Мауро завърши с удар с глава. Изстрелът му обаче не бе достатъчно силен, а стражът на Сион Андрис Ванинс нямаше проблеми да улови топката. Тимът на Сион нанесе първия си удар в 16-ата минута, когато Теофанис Гекас реализира за 1:0 в полза на швейцарския състав. Гекас получи чудесно от ганаеца Ебенезер Асифуа и с пета вкара топката във вратата на домакините.

Малко по-късно 22-годишният Асифуа извърши нарушение, което бе санкционирано с дузпа и така в 27-ата минута Жосуе бе точен пи изпълнението на дузпата за 1:1.

Само две минути по-късно обаче отборът на Сион отново илезе напред в резултата с второто попадение за 35-годишния Гекас. Ветеранът насочи топката в близост до дясната греда на вратата на Брага и вкара за 2:1 за гостите, с което изравни общия резултат в двубоя на 3:3.

До края на първото полувреме и двата тима имаха още възможности за попадение, като в 36-ата минута Жосуе пропиля добра възможност да изравни за Брага. След хубава самостоятелна изява Жосуе отправи обещаващ удар, но вратарят на Сион Ванинс спаси. Пет минути преди почивката Едимилсон Фернандес стреля от около 20 метра към вратата на Спортинг Брага, но встрани от лявата греда.

Второто полувреме стартира отлично за домакините, които успяха да изравнят за 2:2, а с това да излязат напред в общия резултат. Рафа Силва пусна към Никола Стоилкович, който от близко разстояние порази вратата на Сион, оставяйки стража на швейцарците безпомощен. Две минути по-късно португалците бяха билзо до нов гол, след като Ахмед Хасан осъществи хуба пробив и стреля, но край дясната греда.

Сион на свой ред имаше добра възможност в 70-ата минута, когато Едимилсон Фернандес стреля от далеч, но ударът му бе отразен от вратаря на Спортинг Брага Матеус. Десетина минути преди края на мача пред Брага се откри нов шанс, след като Ахмед Хасан овладя топката след хубав пас и стреля, но край лявата греда.

В добавеното време гостите останаха на косъм от трети гол, след като Винсент Рюфли удари гредата със стабилен удар и така се простига с надеждите си за класиране на осминафиналите в Лига Европа.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS