Наставникът на Фиорентина Винченцо Монтела смята, че слабата форма на тима се дължи не на липсата на качества у играчите, а по-скоро на психическата им затормозеност.

В последните си четири мача „виолетовите“, които до не толкова отдавна мислеха за атака на третото място, записаха само една победа. Утре те ще гостуват на Динамо Киев в четвъртфиналите на Лига Европа, а техният треньор смята, че играчите му са способни да преобърнат събитията.

„Ние отчетохме грешките си и ще се опитаме да ги решим“, каза Монтела. „Надявам се, че ще видите резултатите от това, като почнем от утре. Проблемът не е физически, изключено е подобно нещо.“

„Нещо се случи в нашите умове. Сега е точният момент за един труден мач, а ние ще се опитаме да покажем максимална концентрация, за да се върнем у дома с позитивен резултат. Динамо е добър отбор, много талантлив, с бързи футболисти. Фиорентина трябва да действа на върха на възможностите си, за да победи украинците. Те атакуват много успешно и трябва да внимаваме“, каза още Монтела.