Отборът на Ювентус постигна категорична победа над Фиорентина с 3:0 във втория мач от ½-финалите за Купата на Италия и по този начин се класира за финала на турнира.

В първия двубой „виолетовите“ се наложиха с 2:1, но на реванша Старата госпожа не пропусна да напомни защо точно този тим е сочен за един от най-добрите на Ботуша в последните години. С общ резултат 4:2 Юве продължава убедително по пътя към трофея.

Другият финалист ще бъде определен от двойката Наполи – Лацио, които ще се изправят един срещу друг на 8 април.

Попаденията за успеха реализираха Алесандро Матри, Роберто Перейра и Леонардо Бонучи.

В 21-ата минута Клаудио Маркизио успя да се пребори за топката в центъра на терена, пое атака отдясно, центрира в наказателното поле, топката бе отклонена към Алесандро Матри, който отбеляза за 1:0.

Малко преди почивката гостите успяха да стигнат и до втори гол. Алваро Мората навлезе в наказателното поле на Фиорентина, стреля, но вратарят изби топката, тя обаче попадна в Роберто Перейра, който заби за 2:0.

В 59-ата минута Клаудио Маркизио центрира от ъглов удар, а Леонардо Бонучи, който бе оставен непокрит, засече отблизо за 3:0.

В самия край на двубоя, в 88-ата минута, „бианконерите“ останаха с 10 души на терена. Директен червен картон получи Алваро Мората за грубо нарушение отзад срещу Алесандро Диаманти. Въпреки това, червеният картон не повлия на изхода на двубоя за крайното 3:0.