Треньорът на Фиорентина Винченцо Монтела влезе в открито пререкание с феновете на клуба след отпадането от Севиля в полуфиналите на Лига Европа.

В четвъртък вечер „виолетовите“ отстъпиха с 0:2 у дома в реванша, с което общият резултат от двете срещи набъбна до 5:0 в полза на испанците. Това определено не се хареса на привържениците, посетили „Артемио Франки“, където Йосип Иличич изпусна дузпа в средата на втората част.

Те изразиха шумно недоволството си, което доста подразни Монтела. „Определено нямахме късмет в двата мача. Севиля вкара почти 100 процента от положенията си, докато ние отбелязахме точно нула“, коментира той.

„Мисля, че Фиорентина опита да играе футбол и се стремеше да вкара до последния съдийски сигнал, макар и класирането напред вече да бе извън възможностите ни. Така че играчите заслужават повече уважение от това, което получиха.“

„Предвид усилията ни и резултатите в хода на сезона, не мисля, че съставът заслужава освирквания. На моя отбор се полага уважание много повече от това, което ни показва публиката в този момент. Това може би показва, че феновете на Фиорентина, които бяха на стадиона тази вечер, не разбират измеренията във футболния свят. Това е жалко“, допълни наставникът.