Крилото на Фиорентина Хоакин Санчес отказа да се отдаде на отчаянието въпреки загубата с 0:2 от Севиля в полуфиналния реванш от Лига Европа. С общ резултат 0:5 в двете срещи италианците не можаха да стигнат до първи европейски финал от 1990 година насам. Тогава „виолетовите“ загубиха в два мача дуела с Ювентус за Купата на УЕФА, а тази вечер се разминаха и с шанса да се борят за трофея, който би им донесъл участие директно в групите на Шампионската лига.

Хоакин, който е един от най-опитните състава, обаче призова своите съотборници да не униват, тъй като сезонът им дотук съвсем не е за изхвърляне. „Ние проведохме чудесна кампания и сме доволни от постигнатото“, каза бившият испански национал.

„За съжеление в тези две срещи не бяхме клинични в атака, докато Севиля успя да вкара почти всичките положения, до които стигна. Работехме здраво, за да се доберем до финала, ала не успяхме. Севиля е чудесен отбор и ние наистина показахме максимума срещу тях.“

„Сега трябва да се съсредоточим върху Серия А, където ни чакат три много важни мача за класирането ни в Лига Европа. Моето бъдеще? Аз съм много щастлив от живота във Флоренция“, добави Санчес.