Култовият треньор Юрген Клоп е гост тази вечер у дома си в Дортмунд със своя Ливърпул за първия четвъртфинал от Лига Европа.

Именно сблъсъкът на „Сигнал Идуна Парк“ привлича най-вече погледите на феновете на Стария континент, тъй като симпатичният немски специалист направи име точно начело на Борусия, който обаче сега е от другата страна на барикадата.

Камерите започнаха да следят Клоп още от стъпването му на летището в Дортмунд, а от 22.05 ч. на стадиона със сигурност ще има доста любопитни негови изпълнения.

От останалите три сблъсъка интересен и равностоен е и чисто испанският двубой меежду Атлетик Билбао и Севиля. Баските са известни като непримирими турнирни бойци, затова пък андалусийците са специалисти именно в Лига Европа, която спечелиха за няколко години цели 4 пъти.

Третият испански представител Виляреал ще има корав опонент в лицето на Спарта Прага. „Жълтата подводница“ е лек фаворит, но трябва да внимава със специалиста по гостуванията Спарта, който би с по 3:0 навън двата си последни съперника в турнира Краснодар и Лацио.

Последният първи четвъртфинал предлага съперничество между португалския Брага и Шахтьор Донецк с фаворит украинския тим.

Програмата:

22.05 Борусия Дортмунд – Ливърпул

22.05 Атлетик Б – Севиля

22.05 Виляреал – Спарта Пр

22.05 Брага – Шахтьор Донецк

Заб.: Развоя на мачовете и подробности за тях очаквайте в Gong.bg.