Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп предели бившия си клуб Борусия Дортмунд като „най-високата планина“, но изрази увереност, че футболистите му могат да се справят и да извлекат максимума от предстоящия утре мач между двата тима.

Тимът на Ливърпул пристигна на стадион „Сигнал Идуна Парк“ 20 минути преди официалната си тренировка, за да може Клоп да се види с бившите си колеги в Дортмунд.

„Каза се много преди този мач, но за мен ситуацията е лесна. Аз просто имам приятели тук. По-добре, че съм тук, а не в Северна Корея например. Дойдохме малко по-рано на стадиона, така че имах 20 минути да се видя със стари приятели. Би било глупаво да не се възползвам от този шанс“, коментира Клоп.

„Утре обаче ще бъде различно, концентрирани сме върху мача и ще влезем право в съблекалнята. В спорта винаги се играем срещу най-добрите си приятели и винаги искаме да го победим. Това не е проблем за мен. Не съм мислил за моята ситуация дори и за секунда“, продължи специалистът.

„Вече казахме, че Борусия е фаворит и не мисля, че някой е на друго мнение. Разбираемо е, защото те правят добър сезон. Играчите ми обаче не са тук без никаква надежда. Ако не сме в добра форма утре, ще бъде лесно за Дортмунд, но трябва ли да мислим по този начин? Трябва да изкачим най-високата планина, но това е възможно. Нямаме загуба в Лига Европа. Играхме срещу Аугсбург и не бе никак лесно, а след това Манчестър Юнайтед. Този мач е най-големият и напрежението е огромно, така че сме подготвени за това“, каза още мениджърът на Ливърпул.