Старши треньорът на АИК Стокхолм Алекс Милър няма ден почивка, откакто е оглавил шведския тим. Преди първия мач с Левски от Лига Европа, шотландският наставник имаше да се справя със секс скандал и разбит дом на своите футболисти. Сега пък, преди реванша със „сините”, Милър трябваше да дава обяснения за това, дали ще остане на поста си.

В Стокхолм не е тайна, че футболистите не се разбират със своя треньор, и Милър е сред най-недолюбваните личности в клуба. Затова когато се разпространи информацията, че Шотландската футболна федерация му е предложила пост, вероятно доста хора са се зарадвали.

Самият Милър коментира спекулациите, като заяви, че всичко е в рамките на вероятностите, но няма реална оферта. Шотландският вестник „Дейли Рекърд” написа, че наставникът е пред напускане на АИК, за да служи на родината си. Не става дума за поста национален селекционер, а по-скоро за служба по развитието на млади таланти, където е точно силата на специалиста.

„Винаги съм заинтересуван, когато става дума за развитието на млади футболисти,” каза Милър. „Зададоха ми хипотетичен въпрос, и аз дадох хипотетичен отговор. Сега дните ми са с АИК. Мениджърите са обект на много спекулации. Няма да приема, ако ми предложат."