Само часове преди сблъсъка между АИК Стокхолм и Левски от Лига Европа, най-голямата звезда на шведския тим Дуули Джонсън бе арестуван, научи Гонг. Вероятността полузащитникът да пропусне мача с българския отбор е много голяма, тъй като той на 99% ще бъде изваден от състава на шотландския треньор Алекс Милър.

Дуули Джонсън е бил задържан от шведската полиция, заради сексуални контакти с проститутка. Либериецът е известен със скандалните си прояви, като е арестуван и преди това за шофиране в нетрезво състояние, а властите са го прибирали и за побой над съпругата му.

Процесът срещу Дуули Джонсън ще се състои до три седмици, затова се смята за сигурно, че той няма да играе срещу Левски.

По информация на Гонг, Джонсън е приел с типичното си непукистко отношение проблемите със закона, и е обявил, че „това не е нищо”, „може да си има която поиска жена” и „няма нужда да плаща за секс, тъй като поне 1000 го чакат на вратата”.

Дуули Джонсън е един от основните играчи на АИК Стокхолм, като от март тази година има и шведско гражданство, но играе за националния тим на Либерия.