Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не скри разочарованието от поражението от Севиля във финала за Лига Европа. Мърсисайдци загубиха с 1:3, въпреки че на почивката водеха в резултата. 

След края на мача немският специалист заяви, че когато се завърне на европейската сцена, неговият тим ще е още по-силен.

"След ден или седмица може би ще оценим по-трезво всичко, което се случи. Вече е ясно, че през следващия сезон няма да играем в европейските турнири, което ще ни даде повече време да тренираме. Едно е сигурно, ще се завърнем още по-силни”, заяви Клоп.

„По пътя към финала, на няколко пъти, моите футболисти играха просто изключително, демонстрирайки на какво са способни. Но за да показваш такова постоянство се нуждаеш от малко повече време. Играчите ми са още млади, това бе техният първи голям финал – за съжаление бе и вторият им загубен през сезона. Въпреки поражението можем да се поучим от опита, който натрупахме. След това хората ще могат да кажат, че мачът в Базел се е превърнал в определящ момент за страхотното бъдеще на Ливърпул”, допълни още той. /БГНЕС