Вратарят на Днипро Денис Бойко говори пред официалния сайт на УЕФА за предстоящия в сряда финал в турнира Лига Европа срещу испанския Севиля.

"До края ни е трудно да осъзнаем, че достигнахме до решаващия мач. Ние почти осъществихме мечтата си, остана да направим само последната крачка. Финалът си е финал. Очаквания, догадки... Трябва да излезем и да играем, да покажем най-добрия си футбол, а там вече съдбата ще реши", заяви Бойко.

"Победата във финала? Безусловно, за клуба и за Украйна това ще е безумно щастие и радост. Евентуалната победа в европейския турнир ще ни донесе неописуеми емоции. За клуба всяка победа е история. В този момент при нас всичко е отлично, и сме щастливи, че сме финалисти", допълни той.

"В последните няколко години Днипро редовно играе в групите на Лига Европа, играе и срещи на елиминации. Абсолютно спокойни сме за финала", продължи вратарят на Днипро.

"Надявам се, че най-добрият ми сезон е пред мен, а тази кампания е най-добрата в кариерата ми. Този сезон е отличен за всеки един играч в тима, и аз знам, че творим историята на клуба, като я пренаписваме с всяка крачка напред в турнира Лига Европа. Достигането на финал е огромно щастие и огромен успех", завърши Бойко.