Днипро Днепропетровск за първи път в своята история се класира за финала на Лига Европа. Украинците отстраниха Наполи, след като спечелиха с 1:0 мача реванш в Киев и с общ резултат 2:1 продължават напред. В истински герой за отбора на Днипро се превърна вратарят Бойко, който отрази всички удари в очертанията на своята врата.

Наполи започна силно мача и можеше да поведе още в 8-та минута, когато Гонсало Игуаин получи перфектен извеждащ пас зад отбраната на Днипро. Аржентинският нападател излезе сам срещу Денис Бойко, но вратарят успя да отрази удара му. В 28-та минута Фаузи Гулам центрира в наказателното поле на Днипро, след което Гонсало Игуаин стреля с глава, но Денис Бойко отново успя да спаси и да избие топката в корнер.

Една от малкото възможности, която се откри пред домакините бе в 34-та минута, когато Йевхен Селезньов стреля опасно, но Мариано Андухар успя да спаси.

Днипро започна силно второто полувреме. В 49-та минута Руслан Ротан подаде към Лучкевич, който стреля, но неточно в аут.

Днипро поведе с 1:0 в 58-та минута, когато Йевхен Коноплянка центрира в наказателното поле на Наполи, където Йевхен Селезньов успя да засече топката с глава и да я изпрати във вратата на Мариано Андухар. При попадението останаха съмнения за нарушение на Селезньов срещу Раул Албиол.

Драйс Мертенс стреля много опасно в 65-та минута, но Бойко отново демонстрира чудесен рефлекс и спаси.

Давид Лопес се опита да изненада Денис Бойко с далечен удар в 74-та минута, но вратарят внимаваше и спаси.

Кристиан Маджо стреля от малък ъгъл в 88-та минута, но Бойко отново спаси.

Никола Калинич можеше да реши всичко в срещата в 89-та минута, когато на два пъти стреля от добри позиции, но Мариано Андухар спаси и двата удара на хърватския нападател.

Последва много опасен удар на Матеус от разстояние, но Мариано Андухар успя да избие топката в корнер.

Във втората минута на добавеното време на срещата защитата на Наполи се изтегли за засада, но остави Матеус на чудесна позиция. Той стреля с глава и прехвърли Мариано Андухар, но топката срещна напречната греда.

До края на мача футболистите на Днипро успяха да задържат гола си аванс и да се класират за исторически първи финал в Лига Европа.