Двубоят от първия квалификационен кръг на Лига Европа между ФК Сараево и Хибърниънс на 5 юли най-вероятно няма да се предава от нито една телевизия, съобщават от босненския тим.

Причина за това са финансови разногласия между клуба от Кошево и сараевската телевизия „БХТ”, която предлага твърде малка сума за закупуването на ТВ-правата за двубоя.

От ФК Сараево искат 10 000 конвертируеми марки, каквато е валутата в Босна и Херцеговина, но от „BHT“ са предложили по-малко пари.

Именно сблъсъкът между босненците и Хибърниънс, чийто реванш е на 12 юли в Малта, ще определи кой ще бъде съперник на Левски във втория предварителен кръг на Лига Европа.

Интересно е, че 10 000 конвертируеми марки се равняват на 10 000 лева, тъй като и българската валута, както и босненската, е фиксирана към заменената от еврото и несъществуващата вече германската марка.

Преговорите между Сараево и местната телевизия продължават. Ако двете страни постигнат компромис, домакинският мач срещу Хибърниънс все пак може да получи ТВ-излъчване, което би позволило на феновете на Левски да се запознаят с възможните противници на сините.

От ФК Сараево обявиха и цените на билетите за мача с малтийците, който е идния четвъртък – 10 и 6 конвертируеми марки (10 и 6 лева).