Вратарят на Рейнджърс Алан МакГрегър е заинтригуван от перспективата да се сблъска с българския страж Димитър Иванков, който пази под рамката на Бурсаспор. Това ще се случи още в сряда вечер - в мач от груповата фаза на Шампионската лига.

34-годишният Иванков е системен изпълнител на дузпи за своя клубен тим, което го постави в европейските рейтинги на вратарите-голмайстори. Българинът не е пропускал от 11-метровия наказателен удар от пет години. Стражът на Рейнджърс обаче не смята да допуска в мрежата си попадение, при това дело на Димитър Иванков.

„Никога не съм преживявал нещо подобно преди. Но през годините е имало няколко вратари, които са го правили – Чилаверт, който играеше за Парагвай беше наистина много добър в изпълнението на преки свободни удари и дузпи”, сподели Алан МакГрегър.

Стражът на Рейнджърс въпреки всичко не желае да има дузпи в полза на турците в този мач, но ако се стигне до такава, то „това би било интересно преживяване” за него.

Алан МакГрегър определи Бурсаспор за сериозен тест пред неговия тим, тъй като това е настоящият турски шампион. „Със сигурност няма да има подценяване”, добави още стражът.

„Трябва да гледаме какво направихме срещу Манчестър Юнайтед, а след това да го повторим и срещу Валенсия. Ние искаме да се класираме и за да го направим, трябва да спечелим домакинствата си, затова ще започнем от Бурсаспор”, завърши МакГрегър.