Бурсаспор спечели пета поредна победа от началото на първенството в Турция, като този път у дома се наложи с 1:0 над новака Бучаспор. Единственото попадение реализира Хюсеин Чимшир още в 4-ата минута, който получи подаване в наказателното поле от Тургай.

Българският вратар Димитър Иванков не игра в тази среща, а след мача треньорът Ертогрул Саалам заяви, че изваждането му е част от политиката в някои мачове да се включват до 5 нови футболисти.

"Предстои ни дълъг сезон и ние ще се борим в много посоки. Най-важното да нас е да направим балансиран отбор, който да не се влияе от излизането на един, двама или трима основни футболисти. Така постепенното включване на някои нови играчи ще ни помогне да изградим хомогенен отбор. Победата над Бучаспор е хубава, но вече е забравяме, защото ни предстои мач с Глазгоу Рейнджърс в Шампионската лига, обяви наставникът на шампионите на Турция.

Заместникът на българския вратар- Явуз, нямаше кой знае колко работа и получи оценка две звезди. Бурсаспор има 15 точки от 5 мача и очаква присъждането на още три от прекратения мач с Газиантепспор миналата седмица. Три отбора с по 10 точки следват крокодилите в класирането- Трабзонспор, Бешикташ и Кайзериспор.

След снощното поражение новаците от Бучаспор са на 12-а позиция с 5 точки. Днес Газиантепспор с Ивелин Попов гостува на друг отбор от ниските етажи на класирането- Ескишехирспор. Утре от 14.30 часа Карабюкспор с Емил Ангелов в състава играе в Коня, а в понеделник последният в класирането Касъмпаша с Георги Сърмов и Николай Димитров ще посрещне на Олимпийския стадион в Истанбул Фенербахче.