Без българската си звезда Димитър Бербатов, Манчестър Юнайтед завърши наравно 0:0 срещу Глазгоу Рейджърс в първия си мач в тазгодишното издание на Шампионската лига. Сър Алекс Фъргюсън реши да даде почивка на своя голмайстор и го остави извън групата за двубоя, което явно му изигра лоша шега. В другия мач от групата, Валенсия победи Бурсаспор като гост с категоричното 4:0. Четирите гола за „прилепите” бяха вкарани във вратата на Димитър Иванков, който пази цял мач за турския шампион.

Освен Бербатов, Сър Алекс Фъргюсън даде почивка и на други свои ключови футболисти като Ван дер Сар, Скоулс и Видич. Вместо това в игра влязоха Кушчак, Смайлинг и Чичарито. Контузеният Рио Фърдинанд пък се завърна в игра, както и Уейн Рууни, който бе оставен извън групата за мача с Евертън.

Многото промени явно оказаха влияние и „червените дяволи” така и не успяха да стигнат до гол. Юнайтед определено бе по-добрият отбор на „Олд Трафорд”, но не успя да реализира създадените положения. Футболистите на Сър Алекс отправиха 15 удара към вратата срещу само 3 за Рейджърс, но въпреки това не успяха да поразят вратата на МакГрегър.

Тежка контузия получи Антонио Валенсия, който е със съмнение за счупен крак след сблъсъка със защитника на Рейнджърс Кирк Бродфут



На стадион „Ататюрк” в Бурса мачът започна добре за домакините, които сякаш не бяха стъписани от дебюта си в лигата на богатите и стартираха мача с леко предимство.

Постепенно обаче по-опитният отбор на Валенсия наложи своето темпо и стигна до първи гол, за който сериозна вина имаше и Димитър Иванков. В 16-та минута Тино Коща бе оставен необезпокояван и от над 20 метра стреля към българския вратар. Топката бе в обсега на Иванков, но той сякаш се подхлъзна и не можа да се намеси.

В края на първото полувреме Коща стреля в гредата, а при добавката с глава Адурис реализира за 2:0. В 68-та минута резултатът вече бе класически. Отбраната на Бурса колективно подари топката на Пабло Ернандес, който с лек, но изненадващ удар вкара във вратата на Иванков.

8 минути по-късно Роберто Солдадо оформи крайното 4:0, след като остана сам срещу Иванков при контраатака и стреля под тялото му.

Така след първите мачове Валенсия оглави класирането с 3 точки, пред Юнайтед и Рейджърс с по 1 и Бурса с 0.