Вратарят на България и Твенте Ники Михайлов даде любопитно интервю за Гонг. В момента стражът е в София и се възстановява от контузия, която получи преди мача с Украйна на тренировка. Михайлов разкри къде иска да играе след Твенте. Най-напред обаче коментира положението с контузеното си коляно:

-Направихме резонанс тук, а след това отидох до Холандия. Докторът на Твенте е специалист точно по контузии на коляното. След това с Лъчо Танев ходихме до Барселона, където ме прегледа д-р Хугат. Има разтегната връзка и изменение на самия менискус, но не е необходима операция. Не е скъсан, така че не е нужно да се прави операция. Казаха, че трябва две-три седмици да почивам и да правя физиотерапия. Кракът ми е по-добре, защото от четири-пет дни правя физиотерапия. Всичко е много професионално. Постоянно се изпращат съобщения и имейли до Твенте, за да знаят какво е положението. В неделя ще се прибера в Холандия, за да правя упражнения и колело, за да почна и да тренирам. Няма как да изгубя форма, защото съм изиграл вече 35 мача. Може да играя в последните мачове преди Нова година, но няма смисъл да рискувам, защото няма смисъл да отсъствам по-дълго, примерно 6 или 8 месеца.

-Треньорът ти интересува ли се какво е положението с теб, държи ли да си готов за последните мачове от 2012-та?

-Нормално е да държат, аз съм първата опция, сработен и сплотен съм със защитниците. Играхме добре в последните мачове, бях вратарят с най-малко допуснати голове. Всички бяха много разочаровани, още повече, че става въпрос за приятелски мач, а аз дори не играх в него. Случва се, просто се контузих на тренировка. Сега работим много професионално, както хората от Твенте, аз и физиотерапевтите, с които работя в София.

Как точно стана тази травма?

-В края на тренировката се случи. Бях загрял, всичко беше наред. Върнаха ми една странна топка, тя тупна, а аз се опитах да я избия с шпагат и се получи травмата. Просто ми се изкълчи коляното и почувствах едно прерязване. В крайна сметка се оказа, че няма скъсване, а само менискусът има някакво изменение.

През лятото се очаква да направиш трансфер. Има ли значение градът и страната, в която може да отидеш?

-Първенството има значение, аз съм казал на моя мениджър, че искам да играя в шампионат от топ четири. Искам да става въпрос за някой от водещите отбори в тези първенства. Сега играя в Холандия и Твенте, нашият отбор е много прогресиращ. Искам да отида в отбор, в който ще бъда със статут на първи вратар, да се боря за титулярното място. Отказах две големи оферти, защото там щях да съм втори избор. Много време се борих, за да пазя и не ми се седи резерва. Това не ми е мечтата.

Барселона ли е с едната оферта?

-Няма да ги коментираме, но имаше две оферти, които отказах и няма смисъл повече да ги коментираме. Нямам бърза работа, аз си имам клаузи, имам договор за още една година с Твенте, а Ливърпул притежава първа опция за мен. Когато имам черно на бяло оферта, тогава ще я коментираме.

Каза топ четири, а кое според теб е най-доброто първенство, къде искаш да играеш?

-За мен има топ две. Най-много ми допадат Англия и Германия. Англия си е Англия, а в Германия виждате какъв футбол се играе, колко пълни са стадионите. Натам съм се насочил. Разбира се, че в Италия и Испания също има много добри отбори, това са големите първенства, но ако дойде оферта от Франция, която е от ПСЖ, естествено, че ще го преглътна. Това са големите първенства, в които всеки иска да играе.