Георги Пеев вкара гол за Амкар, но неговият тим загуби с 1:2 като гост на Криля Советов в двубой от втората осмица на руския шампионат.

Бългърският полузащитник игра цял мач и даде преднина на гостите в 41-ата минута, когато с точен удар порази вратата на Сергей Веремко.

Пеев вкарва на белорусина за втори път в рамките на 39 дни, след като на 6 март отново се разписа срещу отбора от Самара, но тогава Амкар Перм би с 2:1 у дома.

Веремко е добре познат в България от мачовете на Левски с БАТЕ Борисов през 2008 година, когато се представи отлично на Герена и не допусна сините да му вкарат гол, като дори спаси дузпа на Георги Иванов-Гонзо и така изигра решителна роля за класирането на своя отбор в групите на Шампионската лига.

Иначе в днешния двубой Криля Советов стигна до успеха с два гола на Сергей Корниленко в 60-ата минута от дузпа и в 63-ата. Амкар пък завърши мача с девет човека, след като в средата на втората част червени картони получиха Митър Новакович и Сергей Волков.

Амкар Перм не е реално засрашен от изпадане, докато съставът от Самара ще трябва да се пребори за мястото си в руския елит в оставащите шест кръга до края на сезона.