Българският полузащитник Георги Пеев се разписа при победата на Амкар над гостуващия Криля Советов с 2:1 в среща от третия кръг в групата за класиране от 9 до 16-о място в руското футболно първенство.

Пеев откри резултата още в шестата минута с втория си гол за сезона. Виталий Гришин проби от ляво в наказателното поле и върна топката от аутлинията към точката на дузпата, откъдето българинът стреля прецизно в долния ляв ъгъл на вратата на Сергей Веремко.

Друг българин Захари Сираков игра цял мач за домакините, а Пеев беше заменен в самия край от Марко Блажич.

В средата на първата част бившият бранител на софийския Славия Стив Жозеф-Ренет получи жълт картон за опасен шпагат с бутоните напред в краката на Сираков.

Амкар удвои аванса си в 58-ата минута, когато след центриране на Константин Василев от корнер Дмитрий Белоруков надскочи Жозеф-Ренет и с глава направи 2:0.

В 70-ата минута Криля Советов намали. Сергей Петров беше изведен в ляво в наказателното поле и стреля под плонжа неубедителния в ситуацията вратар Сергей Нарубин за 1:2.

Две минути преди края Никита Бурмистров можеше да вкара трети гол за домакините. Той засече с добро центриране от дясно на Сираков, но топката се отби от напречната греда. С победата Амкар се утвърди на 12-ото място с 34 точки.