Димитър Бербатов призна, че е разочарован от бившия си мениджър в Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън, който през миналата година му е заявил, че ще разчита на него, но почти целия минал сезон го държа на пейката.

В крайна сметка преди няколко дни Бербатов реши да смени клубната си принадлежност и премина във Фулъм, където треньор е бившият му наставник в Тотнъм Мартин Йол.

„Треньорът ми обясни, че играта на отбора се променя към различни схеми на игра и аз ще бъда леко излишен. Като си сметна головете и че станах два пъти шампион, съм доволен от това, което съм показал. В крайна сметка реших да продължа кариерата си на друго място. Понякога нещата се случват много бързо, разминаваш се с хората, дори с някои от съотборниците ми не успях да си кажа „чао“, отговори Бербатов на въпрос дали се е сбогувал с Фъргюсън след трансфера си във Фулъм.

„Сигурно трябваше да си тръгна по-рано. Отидох при Фъргюсън и го питах, дали ще разчита на мен, той ми каза „да, трябваш ми, ти си ми важен играч, искам да останеш и да се бориш за мястото си“. Накрая така се получи, че играх десетина мача. Говорих с него няколко пъти, но нямаше резултат. След всичко това реших да си тръгна.“

„Вероятно не се вписвам в концепцията на новия отбор на Юнайтед, който е по-скоростен, а аз не съм най-бързият футболист, а и вече ставам футболист на възраст. Може би трябваше да ми го каже това.“

„Изобщо не е ставало въпрос за заплатата, дори си намалих заплатата, за да играя в Манчестър Юнайтед.“

„Може би Фъргюсън загуби в някаква степен моето уважение, заради начина, по който се отнесе към мен. Може би в някакво отношение съм разочарован като човек от него“, каза Митко Бербатов.