Мениджърът на Димитър Бербатов Емил Данчев призна, че в последните два дни на трансферния прозорец е водил преговори с бившия клуб на българина Тотнъм Хотспър.

Часове преди затварянето на прозореца в Англия, мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън намекна, че вместо във Фулъм, Бербатов може да се окаже на „Уайт Харт Лейн“.

„Не мога да споменавам имена на клубове, с които съм преговарял. Все пак ще ви разкрия, че в последните два дни на прозореца говорихме с Тотнъм. Виждах се няколко пъти с изпълнителния директор Даниел Леви“, призна Данчев на специална пресконференция в Пресклуб България, където Бербатов отново отказа да се върне в националния тим на страната ни, въпреки повиквателната от страна на селекционера Любослав Пенев.

„Няма нищо учудващо в пропадането на трансфера в Ювентус и Фиорентина. Във футбола много често се случва така. Работихме седем-осем дни, за да договорим условията. В края на краищата моята работа е това. Решението е на Бербатов“, каза още Данчев.

"Ювентус бе един от първите отбори, с които влязох в контакт, преди 4-5 месеца. Димитър беше трети в списъка на Ювентус. Първите двама не успяха да ги вземат Ювентус. Точно накрая те се появиха на хоризонта. Това не е прецедент и не трябва да търсим сензации. Фиорентина имаха огромно желание Димитър да подпише с тях. Стигнахме и с тях до договаряне на всички условия. Иначе съм говорил с три турски, клуба, с три италиански клуба, с три английски клуба, с три германски клуба", допълни Данчев.