Димитър Бербатов за пореден път намекна, че се готви да заеме ръководен пост в българския футбол, след като прекрати кариерата си на футболист.

Той също така разкри, че никой от босовете на БФС не му се е обадил в последните две години, за да се опита да го върне в националния отбор.

„Всички отивате вляво, аз отивам вдясно. Вижте ме как се обличам, тренирам, подготвям се за някаква длъжност“, заяви Бербатов по време на пресконференцията си в София, на която бе облечен в стилен костюм и вратовръзка.

„Никой от футболните управници не ми се обади, за да ме пита защо се отказвам или дори да ми тегли една майна, за това, че ще съм се отказал. Не трябва ли, когато най-добрият ти играч се откаже, да пробваш да го върнеш в отбора, никой от футболния съюз не го направи“, обясни Митко Бербатов.

„Футболът е до време. И на мен ми се играе до 40 години, но не съм вратар, не съм и Райън Гигс или Пол Скоулс. Искам още няколко години да поиграя в Англия. Ако бях отишъл в Италия, Серия А не се дава по телевизията в България. Ако бях отишъл там, нямаше да можете да ме гледате и щяхте да питате, защо съм отишъл там, където няма да ме дават по телевизията“, каза доскорошният играч на Манчестър Юнайтед.

Запитан дали е време ръководството на БФС, начело с президента Борислав Михайлов да си ходи, Бербатов заяви: 

„На всеки му идва време да си тръгне и те някой ден ще си тръгнат. Въпросът е дали след това на тяхно място ще дойде правилният човек. Не съм тук и не съм го виждал, но постоянно ми казват, детски групи играят тото, юношески формации... Е как да се развиваш като футболист при такива условия?“