Еспаньол записа много важна победа с 3:2 над Леванте в мач от 22-рия кръг на Примера дивисион. За каталунците малко над четвърт част поигра Мартин Петров, който по този начин записа своя втори мач за новия си отбор.

Доскоро Еспаньол бе плътно замесен в борбата за оцеляване, но от привличането на българина насам отборът вече има 2 победи и 1 равенство и по този начин вече може да диша по-спокойно.

В Барселона първият гол бе дело на играч на Леванте, но в грешната врата. В 42-а минута Давид Наваро си отбеляза нещастен автогол и така даде аванс на Еспаньол.

Веднага след подновяването на играта обаче гостите изравниха след точен изстрел с глава на Рубен Гарсия.

Еспаньол нанесе своя удар за 3 минути между 67-а и 69-а, когато реализира нови два гола, в основата, на които бяха Кристиан Стуани и Серхио Гарсия. Първо Гарсия центрира към Стуани, който с глава вкара за 2:1, а след това ролите се размениха и Стуани асистира за попадението на Гарсия.

В 74-а минута Мартин Петров се появи в игра на мястото на Симао Саброса, а в минутите си на терена българинът бе сред най-активните за своя отбор като дори изпробва рефлексите на Мунуа.

Обафеми Мартинс върна едно попадение за Леванте в 87-а минута, но за повече нямаше време и така в крайна сметка Еспаньол завоюва победата.

В класирането Еспаньол се изкачи на 14-о място с 25 точки, на 5 пред зоната на изпадащите. Леванте пък е на осма позиция с 33 точки.