"Всеки гол на Рангелов е като негов автогол", пише "Дойче Веле", позовавайки се на материали от германския "Билд". Mедиите в Германия визират себеотдайността на двамата българи, опитващи се да спасят Енерги Котбус от изпадане, вместо да побързат да напуснат потъващия кораб и да помислят за бъдещето си.

"Дори Енерги и този сезон да се спаси от изпадане, за Станислав Ангелов и особено за Димитър Рангелов дилемата не може да бъде „или последни в града или от първи на село", пише "Билд".

"За 31-годишния Ангелов, който спокойно може да играе още поне две години на високо ниво, най-важен е може би финансовият, а не толкова чисто спортният аспект. Така че, ако финансите са наред, Ангелов спокойно би могъл да изпълни или при възможност дори да продължи договора си с Енерги, който изтича през юни идната година".

За 26-годишния Димитър Рангелов обаче Котбус далеч вече не е подходящата сцена, за да разгърне напълно възможностите си, а оттам и да получава за това подобаващото финансово възнаграждение", отбелязва "Дойче Веле". „Отдавна е ясно, че българинът иска да напусне Котбус”, пише в-к "Билд".

Според информации на изданието договорът на Рангелов с Енерги е до 2011 година, но ако Котбус изпадне от първа Бундеслига, българският национал може да напусне срещу фиксирана трансферна сума от 1.6 млн. евро. При положение, че Енерги остане в елита, заяви клубният мениджър Щефен Хайдрих, Рангелов би могъл да напусне, само ако се намери клуб, който да плати за него минимум 3.5 млн. евро.

„Така за Рангелов всяко негово попадение е и един вид автогол”, пише "Билд", като цитира българския национал с думите: „До края ще давам газ за Енерги.” Това говори за забележителен характер и още повече като се има предвид, че в Енерги Котбус Димитър Рангелов е с потискащо настояще и никакво бъдеще, заключава "Дойче Веле".