Бившият български национал Александър Тунчев се завърна на терена след 19-месечно отсъствие. В края на сезона в Англия бранителят записа две срещи за Лестър Сити и сега очаква развитие около продължаването на кариерата му при „лисиците”. Бившият играч на ЦСКА и Локомотив Пловдив даде интервю за Гонг, в което внесе яснота около положението и състоянието му в този момент:

- Добре се чувствам в този момент, всичко е нормално. Тренирам редовно. Не мога да кажа, че съм играл два мача, защото в първия времето беше съвсем малко, но във втория учудващо се чувствах много добре. Не очаквах, че ще издържа 60 минути. Всичко е нормално.

- Как се държи с теб мениджърът Ериксон, как се чувстваше, когато попадна в групата, пуснаха те да играеш, след толкова дълга пауза?

- Държи се нормално с мен, както той, така и всичките останали. Усетих голяма подкрепа от тяхна страна.

- Какво ти коства този период, предполагам, че си преживял доста трудни моменти, това са 19 месеца?

- Не искам да се връщам и сещам, какво ми е коствало. Много ми е коствало естествено. Най-важното е, че всички покрай мен ме подкрепяха. Приятелите, най-вече цялото ми семейство. Надявам се занапред да нямам такъв период.

- От сърце ти го желаем, какво е бъдещето ти в Лестър? Четохме твое изказване, в което твърдиш, че клубът трябва да вземе решение…

- Да, все още не е ясно какво ще е решението им. Треньорът трябва да проведе разговор с физиотерапевта, все пак дълго време бях извън терените. Все още нямам тяхното становище, какво са решили.

- Докога трябва да има яснота по този въпрос?

- Предполагам, че до края на тази седмица. Най-късно в началото на следващата. Трябва да се знае до тогава.

- Договорът ти с Лестър изтича през лятото…

- Да, договорът ми изтича сега.

- В България се заговори, че има вариант да се завърнеш в ЦСКА. Има ли нещо вярно, разговарял ли си с някой?

- Няма такова нещо. Някой пак е решил на самоинициатива да пише нещо. На този етап никой не е водил разговори с мен.

- Ако Лестър се откаже от твоите услуги, имаш ли други варианти, има ли интерес от клубове?

- На този етап се надявам, че Лестър няма да се откаже. Вярвам, че ще ми предложат нов договор. Ако това не се случи, не съм мислил, ако стане така, ще трябва да разговарям и с моя мениджър, за да потърсим друг вариант.

- Накрая кажи ни няколко думи, що за човек е Ериксон, той е достатъчно популярен треньор, с който работиш в този момент?

- Мога да кажа, че той е един много спокоен човек. Сменил съм няколко треньори, но толкова спокоен не съм виждал. Не биха казал, че е треньор, нито веднъж не съм го виждал да се ядосва. Спокоен човек, обича да разговаря с футболистите, добър треньор.