Мениджърът на Лестър Сити Свен-Йоран Ериксон коментира дългоочакваното завръщане в игра на Александър Тунчев след повече от 18 месеца извън терена поради травми.

Българският бранител на лисиците влезе като резерва в добавеното време при домакинската победа с 4:2 на Уотфорд в среща от Чемпиъншип в понеделник.

Въпреки че игра само една минута, Тунчев получи бурни овации от феновете на Уокър Стейдиъм, които станаха на крака, за да аплодират дълго чаканото му завръщане в игра.

До края на сезона Лестър има да изиграе само два мача и Ериксон не вярва, че ще пусне Сашо Тунчев като титуляр в някой от тях, тъй като не иска да избързва и да рискува здравето му.

„Искахме да го пуснем в игра за последните три минути на добавеното време, но топката не излезе от игра”, каза шведският наставник, който в миналото бе селекционер и на националния отбор на Англия.

„Тунчев дори не докосна топката, но това беше добре за него и за публиката. Попитах го кога е играл за последно. Той каза септември 2009 година.”

„Не знам дали ще го пусна като титуляр, но не мисля, че това ще стане. Много е важно да завършим добре сезона, заради нас и нашите фенове”, добави Свен-Йоран Ериксон.