Мениджърът на Христо Стоичков Лъчезар Танев сподели, че Камата все още не е хвърлил оставка в клуба си Мамелъди.

В интервю за Гонг импресариото заяви: „Стоичков не е подавал оставка официално. Не съм наясно какво интервю е дал. Не съм го чел. Стоичков вчера е изразил своето мнение пред президента, както винаги го е правил. Той не е съгласен с начина, по който се планира бъдещето на отбора за следващия сезон”.

„Ако нещата продължават по същия начин, ще е добре президентът да си търси друг треньор за новия сезон. Тук не говорим, че Ицо няма да изпълни своите ангажименти за този сезон. Става въпрос за опцията, която Мамелъди има за следващата година”, допълни Танев, който движи делата на Камата.

„При тази ситуация трябва да се намери взаимно споразумение, макар че остава съвсем малко до него. Това ще е темата на разговор в следващите дни”, внесе още яснота агентът Танев.

„Разговорът е проведен днес. Сега трябва да говоря аз, а и моите адвокати”, призна Лъчезар Танев.

„Мога да кажа, че разбиранията за ръководене на футбола в тази страна са доста странни. Не искам да изпадам в детайли, защото не съм оторизиран от Христо. Неща, които в Европа са немислими, а там се случват. Случва се човек да изпадне в трагикомични ситуации. Христо има абсолютно право да бъде разочарован. Винаги съм бил достатъчно обективен, когато става въпрос за неговата работа”, разказа още пред Гонг Лъчезар Танев.

„На този етап шансовете да остане в Мамелъди са по-скоро малки, отколкото големи. Не е страшно, за него винаги ще има оферти. В последната година той направи един добър сезон. Този отбор не си е мислил да се види в тройката”, сподели Танев.

Мениджърът допълни, че тази седмица ще стане ясно дали Христо Стоичков ще продължи да работи в ЮАР или някъде другаде.